Rozmaringos Vendégház

Mezőkövesd szívében, jómódú parasztház udvarral és melléképülettel. A lakóházat, a hagyományos szobabeosztást megtartva, az múlt század elején jellemző bútorokkal rendezték be, a konyha és a két fürdőszoba a mai kor igényeit elégíti ki. Két kétágyas szoba összesen 4 személy részére kellemes környezetet kínál pihenésre csendes, nyugodt helyen közel a város központjához, a Hadas városrészben.

Mezőkövesd központjában még csaknem eredeti állapotában fellelhető a festői hangulatú HADAS városrész. A szabálytalanul kanyargó utcák , apró telkeken másfél, két évszázaddal ezelőtt épült, meszelt falú, nádtetős házak őrzik leginkább a város hajdani arculatát, a matyóság építkezési szokásait, az egykori életformát. Itt található a “százrózsás íróasszony”  Kis Jankó Bori múzeuma, számos, különféle korabeli mesterséget bemutató alkotóház, valamint a népművészeti rendezvénynek helyt adó Táncpajta is.

Mezőkövesd a Matyóföld fővárosa, Budapesttől 130 km-re a megyeszékhely Miskolctól 45 km-re, a Budapest-Miskolc vasútvonal és az M3-as főútvonal mentén található. A település a Bükk hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi-középhegység találkozásánál terül el, egyenlő távolságra a Tisza-tó és a Mátra-Bükk üdülőkörzettől. Hírnevét színpompás népviseletének, díszítőművészetének és világhírű gyógyvizének köszönheti a város. Mindezek mellett gazdag folklór és kulturális program fogadja az idelátogatókat.

 

Az épületben 2 db kétágyas szoba található, hagyományos népi bútorokkal berendezve. A hálóhelyekhez, önálló fürdőszobák tartoznak (2 db). A konyha illetve étkező mérete lehetőséget ad kisebb társaságok kényelmes elhelyezésére.

Végül képek a ház helységeiről, a két szobáról és a hozzájuk tartozó fürdőkről, na és a konyháról. Persze a gang és az udvar sem maradhat ki a sorból!

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!