Földmíves Gazdaház

A házat az 1900-as évek elején építette a város egyik módos gazdája. A házhoz tartozó udvaron és istállóban hagyományos földmíves gazdálkodás és állattartás folyt. Az épület eredeti formájában lett felújítva a meglevő istálló és nagy udvar a régi gazdálkodásra emlékeztet. A házban a hagyományos elrendezés szerint van elhelyezve a kornak megfelelo régi módos életmódra emlékezteto bútorzat. Természetesen a mai kornak megfelelően felszerelt a konyha és a fürdoszoba.

A lakásrészben 2 db 2 ágyas szoba található. A régi mestergerendás kamra egy parasztbútorokkal berendezett minikonyhával rendelkező 2 ágyas lakóstúdióvá van kialakítva. Így összesen 6 fő számára nyújt kényelmes pihenést.

A gazdaház jól megközelíthető közúton minden irányból. Közel van a városközponthoz és a város népművészeti és egyéb nevezetességeihez. A közelben több gyógyfürdő is található. A helyi Zsóry fürdő gépkocsival 5 percen belül elérhető. Továbbá kerékpárúton is megközelíthető. Mezőkövesdet elhagyva 0,5-1 órán belüli utazással több nevezetesség meglátogatható. (Eger, Egerszalók, Mátra, Egri – Mátrai Borvidék, Tisza, Tisza-tó, Hortobágy, Debrecen, Miskolc, Miskolc-Tapolcai Barlangfürdo, Bogács, Tard, Noszvaj, Szomolya).

Végül néhány kép a házról tavasszal. amikor a legszebb a természet! Ha a képekre kattint megnézheti őket nagyobb méretben is!

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!